Nienke Mellink

Nienke Mellink

Ik ben Nienke Mellink, geboren in 1956. Ik ben getrouwd en heb twee zoons.


Ik startte mijn praktijk voor haptonomie in 1997. Ik deed dit naast mijn parttime baan als fysiotherapeute.  Sinds december 2004 kies ik geheel voor mijn werk in de praktijk en heb ik mijn werk als fysiotherapeute afgebouwd.

Sinds maart 2006 houd ik ook enkele dagdelen praktijk in Zwolle. Ik werk voornamelijk met craniosacraal therapie en haptonomie. Als het nodig is put ik ook uit mijn ervaring als fysiotherapeut en lerares lichamelijke opvoeding.  In mijn contact met mijn patienten vind ik het belangrijk om vertrouwen op te bouwen en rust in te brengen. Zo kan ik samen met de patient kijken naar wat er in de weg staat.

Ik neem tijd en werk met volle aandacht. Ik geef aandacht aan de persoon als geheel. We kijken niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar eventueel dieper liggende oorzaken en naar de wijze waarop met klachten omgegaan wordt of kan worden omgegaan. Dit zorgt ervoor dat klachten niet steeds terugkomen.


Mijn overtuiging is dat, veel meer dan wij denken of denken te weten, klachten van en in ons lichaam hun oorzaak vinden in het feit dat we ons afsluiten voor ons gevoel of ervan weggaan.  We sluiten ons hart af om onszelf te beschermen, om niet gekwetst te worden.Ervaring


Van 1979 tot 1980 was ik lerares lichamelijke opvoeding op een school in Den Helder. Heel snel wist ik dat ik niet oud wilde worden in het onderwijs, en heb toen de opleiding voor Fysiotherapie in Groningen gedaan (1980-1984).

Van 1984 tot 1998 was ik fysiotherapeute in ziekenhuizen in Zwitserland, Lelystad en Zwolle (op alle afdelingen). Tijdens deze werkzaamheden deed ik diverse bijscholingen, o.a. Bindweefselmassage, Meridianentherapie, Neuro Development Treatment (NDT) voor volwassenen, Neurotraining en de opleiding voor Haptonomie bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie van Frans Veldman jr. in Grave (1992-2000).

 

Vanaf 1995 startte ik, naast mijn werk als fysiotherapeut, mijn eigen praktijk voor haptonomie in Kampen. Hier begeleid ik mensen individueel op basis van haptonomie en geef ik haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Van 1998 tot 2005 werkte ik als fysiotherapeute in Revaldidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle (neurologie en chronische pijnpatienten). Ik werkte met individuele patiënten, en ook met groepen, op het gebied van inzicht geven en ontspanning.


Van 2003 tot en met 2007 volgde ik de opleiding tot craniosacraal therapeut aan het Upledger Instituut in Doorn. Sinds december 2007 ben ik gecertificeerd craniosacraal therapeut. Ik ben geregistreerd bij het RCN (Register Craniosacraal therapie Nederland). Ook volgde ik cursussen en/of workshops Intuïtieve Ontwikkeling, Focussen en Inca-filosofie. Hiervan gebruik ik af en toe elementen in mijn behandelingen en cursussen. In 2017 ben ik gestart met verdiepingscursusssen in de biodynamische craniosacraal therapie.

www.dezevenderichting.nl Copyright © All Rights Reserved